De mal van de Midget 15

Onze ‘Stichting’ de Midgetclub is in het bezit van de mal van de Midget 15. Mocht er iemand zijn die wat tijd overheeft om zelf een nieuwe Midget 15 te bouwen kan hij of zij bij ons ons terecht. De mal ‘overwintert’ (en ‘overzomert’ ook) bij haar zes afgebouwde zusjes in Lelystad.

 


4 reacties op “De mal van de Midget 15”

 1. Hallo,

  Sinds kort ben ik – voor een schijntje – de trotse eigenaar van een Midget 15. Ik heb een vraag: wie zou kunnen weten welk buitenboordmotortje in de bun zou passen?

  Of waar ik het antwoord zou kunnen vinden?

  Dank alvast!

  Groeten, Jan Briek

 2. Droogvallen : Vitamientje is een verhoogde Midget 15

  wat gebeurt er met een oude, lage Midget 15 bij droogvallen ?

  richt die zich op tijd op of loopt die vol vanwege het veel lagere vrijboord ,

  heeft iemand ervaring ? hoef ik het niet eerst te gaan wagen / proberen

  groet, Jan

 3. Beste Jan Briek,

  In de tijd dat de Midget 15′ werd gebouwd waren de (2 takt) buitenboordmotoren wat kleiner dan de huidige viertakten. Mijn Midget 15′ had oorspronkelijk een 3,5 pk Yamaha (luchtgekoeld). Die ging er met enige moeite in. Later is er ook nog gevaren met een Tohatsu 2,5 pk.Die paste royaal. Als je ‘klassiek’ wil blijven zou er ook nog een kleine Seagull in passen. Realiseer je wel dat tweetakten uit mileu-overwegingen niet meer nieuw verkocht mogen worden. Zo’n oude Seagull smeerde zelfs 1:16; al die verbrande olie werd zo de lucht ingeblazen.
  Van de moderne viertakten heb ik er maar een gevonden die past, zij het met wat aanpassingen: de Honda 2,2pk, helaas ook luchtgekoeld dus wat lawaaieriger dan een watergekoelde motor. De tankdop (voorop) komt helaas klem te zitten tegen het polyester van de bun, gerweijl er aan de achterzijde van de bun veel ruimte ongebruikt blijft. Mijn oplossing: de tank uit de motor verwijderen en met beugeltjes aan de achterzijde monteren, dan past het. Met 2,2 pk is redelijk te varen. Bovendien is deze Honda zeer zuinig.
  Groeten, Tjeerd Boersma

 4. Great idea. Keep the mold safe, please. Too many good molds have been lost. Sorry this is in English.

Laat een reactie achter