21 januari 2023: Workshop “Met onze Midget het Wad op” en aandacht voor ‘De Oostzee lonkt’

Datum: 8 januari 2023.


Zet 21 januari 2023 in uw agenda want Ad Krom en Jack Groot van de Stichting Nautin, nemen ons mee in de voorbereidingen voor een tocht op de Waddenzee. Het is een prachtig getijdewater met meestal stromend water. Met wat kennis over getij, stroming, kaarten, boeien, en vooral aandacht voor informatie over het weer en de waterstand is er voor de Midgets, met hun maximale diepgang van 1.35 m., een ruim vaarwater beschikbaar.
Natuurlijk krijgt de expertise van Nautin betreffende de actuele ligging van boeien en hun betekenis, en tevens het getijde-programma Quicktide, ruim aandacht.

Ook is er ruimte om enkele belangstellenden van ‘De Oostzee lonkt’ te ontmoeten en wat van gedachten te wisselen over vragen als binnendoor of buitenom, wanneer kan wie en wat zijn de ideeën tussen de heen- en terugreis? Op dit moment zijn zes boten aan het wikken en wegen. Welke uiteindelijk zullen losgooien is nog niet beslecht. De bemanning van de Zeepaard zal tijdens de bijeenkomst hun keuze voor binnendoor en de voordelen daarvan toelichten. De Midget 31 -Broedsje- kijkt voor deze reis uit naar een opstapper/opstapster.

De workshop wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “Het Kaaiennest” op de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef.

De aanvang is om 13:30 uur en duurt tot circa 16:30 uur.


Laat een reactie achter