Watervogels strijken neer in het Kraaiennest

Datum: 6 november 2016.


Vanuit  Limburg tot Groningen verzamelden zaterdag 5 november j.l. allerhande watervogels zich in het oude schoolgebouw Het Kraaiennest in Kortenhoef. De bijeenkomst werd grotendeels gedragen door cineasten binnen de Midgetclub.

Regisseur Hubert de Waard toonde  zijn nieuwste documentaire De ronde van Goeree-Overflakkee waarin hij inzoomde op de vrijetijdsbesteding  van waterrecreanten anno 2016 . De première  nam de kijkers mee aan boord van de Midgetvloot tijdens de ‘Natte reünie 2016’.  Een vakkundige balans van camerashots, muziekkeuze en eindmontage dompelde de bezoekers onder in een virtual reality-waterwereld.

De tweede bijdrage kwam van de recent aan de Filmacademie afgestudeerde Fransman Oliver Delebecque.  Het gehoor luisterde en keek ademloos naar het  Engelstalige oceaanrelaas van de Midget 20-avonturier,  waarin de jonge zeeman zijn voorbereiding  en de heen- en terugreis naar de Azoren presenteerde. Een diepe zucht naar uitdaging had Olivier er toe aangezet om met beperkte voorbereiding, budget, uitrusting en ervaring een gewaagde zeiltocht te ondernemen waar het merendeel van de toehoorders het Spaans benauwd van kreeg.

De mededeling dat de ‘Natte reünie 2017’ zich zal concentreren rond ‘Groot-Amsterdam’ en start vanuit de Zaanse haven, waar Olivier nu zijn door de Atlantische Oceaan gebutste 20-voeter Godot oplapt, besloot deze goedbezochte middag.


Laat een reactie achter