Nieuwe stootlijst op Midget 20 ‘

In het verleden is de rubberen stootlijst rondom een Midget 20′ vervangen. De bevindingen zijn geanonimiseerd en hieronder samengevat.

Gekozen is voor een exemplaar van Vetus: type Poly 3528 en deze past voortreffelijk. De lijst is ook 35 mm breed en past zodoende prima in de rvs eindstukken. De stootlijst is om de 20 cm met rvs parkers van 19 mm vastgezet. Als de stootlijst erop zit moeten de stootrand en afdekstrip (pees) gemonteerd worden. (type:strip D)
Belangrijk is dat bij de montage de stootrand en de afdekstrip in de zon of in water is voorverwarmd om hem flexibel te maken. Bij een lager temperatuur is er niets mee te beginnen. Nadeel is dat zowel de stootlijst als de afdekstrip slechts in lengtes van 20 of 30 meter zijn te verkrijgen. Voor een 20-voeter heb je 2 x 6.50 meter nodig.


1 reactie op “Nieuwe stootlijst op Midget 20 ‘”

  1. Ik hierbij een vraag : ik ben bezig met de ‘opkuis’ van een midget 15. De oude stootlijst heb ik verwijderd (was hier en daar gebarsten door de ouderdom) Deze is ook ongeveer 35 mm breed zoals bij jou.
    Zou deze dezelfde mogen zijn ?

    Philip

Laat een reactie achter