Lekkende watertank

Beste Midgetzeilers,

Ik heb ergens een lekje in de watertank van mijn midget 26, heeft iemand dit al vaker aan de hand  gehad? Weet iemand hoe je zo’n lek moet opsporen?

Groet,

Richard Veenstra
Midgetgolf 26
Zilverster


3 reacties op “Lekkende watertank”

 1. Beste Richard
  Ik heb zoals je op de site kunt zien hetzelfde probleem.
  Hoe is het bij jou opgelost?
  Ben

 2. Beste Midgetzeilers,

  Allereerst moet ik bekennen dat ik geen lid ben van jullie mooie club. We zijn lid van een watersport vereniging en daar actief. Ik kan maar een heer dienen.
  Het probleem van de lekkende watertank had ik ook op onze eerst Midget 26. Het probleem heb ik niet op kunnen lossen maar als we water hadden getankt lieten we 1 à 2 minuten de kraan lopen en dan was het water dat in het voorste deel van de kiel liep een stuk minder. Volgens mij zit de zwakke plek in de aansluiting van de vulling op de tank. Volgens de hr. de Kloet kan het paneel voor de vulslang losgeschroefd worden. Ik ben daar niet aan begonnen en laat de kraan even lopen na het vullen.
  Sinds enige jaren varen we nu met een Midget 31 en doet het zelfde probleem zich voor. Als al mijn andere klussen klaar zijn ga ik dat proberen op te lossen.

  Met groet,

  Ben Jansen
  Midget Elise

 3. Beste Ben
  Bedankt voor de tip. Dat ga ik uitproberen.Wat ik nu doe is de watertank, die aan de zeer grote kant is voor 1/3 de deel vullen. Mijn probleem is op die slinkse manier opgelost.
  Dat schot weghalen, daar ben ik mee begonnen. Om schade te voorkomen ben ik er mee gestopt.

Laat een reactie achter