Wintertent op bogen

BENODIGDHEDEN voor een 26 voeter (voor een 20 en 31 voeter aanpassen naar gelang gewenst):

  • 6 lengtes elektriciteitspijp van 12mm.
  • 6 lengtes elektriciteitspijp van 15 mm.
  • Tie wraps, lang en sterk genoeg om pijp van 15 mm te verbinden met scepters/preekstoel.
  • Polyethyleen doek van een bouwmarkt van 8 X 6 meter.
  • Dun (3-4 mm) touwwerk.

WERKWIJZE:
Schuif de pijpen van 12 mm in die van 15 mm.(verder pijp genoemd). Bind de pijp met tie wraps aan de onderkant en bovenkant van een scepter vast. Buig de pijp óver de liggende mast en maak die vast aan de tegenoverstaande scepter met twee tie wraps.
Bij de preek- en hekstoel kunnen de bogen ook daaraan vastgemaakt worden. Bind de boog aan de mast vast door een touwtje aan de ene zijde van de mast vast te binden aan de boog, daarna onder de mast door weer en aan de andere kant weer vast binden
Aan de voor- en achterzijde, bij de preek- en hekstoel, zullen de pijpen te lang zijn. Zaag deze, met een ijzerzaagje, op de gewenste lengte af. In het midden zullen de pijpen te kort zijn. Door de pijpen uit elkaar te schuiven kunnen ze “ op maat” gemaakt worden. Vul voor de stevigheid, de daardoor “enkel” wordende delen aan met de afgezaagde stukken delen ( als er niet genoeg afgezaagd kan worden moet er wellicht twee extra pijpen (een 12 en een 15 mm) gekocht worden. Hoe hoog de bogen worden en dus hoeveel pijp nodig is hangt af van hoe hoog de mast boven dek komt te liggen. Haal het polyethyleen dekzeil over de bogen heen en maak dat met touwen vast aan het zij de grond, met draaipennen, hetzij de winterbok hetzij, onder de boot door aan de andere ogen van het dekzeil. Het dekzeil, bedekt wel de gehele boot, maar kan voor en achter niet dicht gemaakt worden. In verband met mogelijk inwateren verdient het dan aanbeveling om de achterkant zo veel mogelijk te sluiten.


1 reactie op “Wintertent op bogen”

  1. Heeft u misschien ook nog tips voor een wintertent met staande mast?
    Groet Bakker

Laat een reactie achter