‘Natte reünie’ 2018: Tussen zeearend en steur, de spuigaten uit

Uit het programmaboekje:

“Welkom op de Midget reünie 2018!

Na een klein jaar van voorbereiding zijn we er klaar voor. Wij hebben een programma voor deze Midget midweek uitgewerkt dat in het teken staat van het Kierbesluit.

Binnenkort worden de spuisluizen van het Haringvliet verder open gezet om zo het gereduceerd getij op het Haringvliet te versterken. Een maatregel die ten doel heeft om de natuurwaarde van dit prachtige gebied nog verder te verbeteren en tegelijk ook de hinder, die de meestal gesloten spuisluizen geven voor passage van trekvissen, te beperken.

We hebben heel bewust de afstanden tussen de havens niet te lang gemaakt. Maar wanneer het weer dit toelaat zullen we niet aarzelen om op het palaver aan de te volgen koers een aantal opdrachten toe te voegen om zo het vaarplezier te verlengen.

Dit jaar hebben we een kleine maar fijne vloot. Met als bijzonderheid dat ons volledige bestand van scheepstypen, zoals weergegeven op het Midgetlogo, is vertegenwoordigd.

Ook bijzonder is dat er dit jaar een permanente walbegeleiding is van een meereizende camper waarin de bemanning van de Oostzeejol overnacht.

Aanvullend op dit programmaboekje delen we dagelijks op het palaver “’t Steurgattertje” uit waarin de laatste nieuwtjes, roddels, keukengeheimen en andere wetenswaardigheden over onze tocht staan vermeld.

Wij hebben onze best gedaan jullie een fijne reünie te bezorgen. Wij wensen jullie veel vaarplezier en een goede vaart toe !

Corry, Hélène, Dirk en Leen”


Laat een reactie achter