27 november 2005 (eerste reis)

Geschreven door Henk Oosterwijk.
Datum: 27 november 2005.

Beste mensen,

Omdat velen van jullie zo hebben meegeleefd in die laatste dagen voor het vertrek stuur ik jullie even tussentijds een kort berichtje en vier foto’s.

Ben afgelopen dinsdag in een dag en een nacht van Roompot naar Boulogne-sur-Mer gevaren. Daar lig ik nu nog want het is in de afgelopen dagen in district Dover windkracht 7/8/9 geweest. Het neemt nu wat af maar het is nog steeds een dikke 6 met uitschieters 7 en de zee is – zoals de Fransen dat melden – agitée oftewel ruw. Ik vermaak me prima met Franse wijn, baguette, camembert, goed boek en pijp. Hoef nergens te zijn en nergens naar toe. Wil wel een keer naar Guernsey om te overwinteren, maar de tocht ernaartoe moet leuk blijven.

Bij Calais verwelkomd door dolfijnen. Je noemt ze hier geloof ik anders, maar ze zien er hetzelfde uit. Ze zwommen met zijn drieën een heel eind mee en sprongen regelmatig uit het water. Verder prachtige zonsondergang en zonsopkomst. Het leek wel de  laatste echte mooie dag te zijn van de herfst.

Kijk naar de foto’s, dan beleef je het een beetje mee. Heb de zonsondergang op foto gezet, mezelf terwijk ik ‘My Life’ van Bill Clinton lees en de haven van Boulogne-sur-Mer. Tijdens de zonsondergang ben ik op het voordek gaan zitten met uiteraard een goed gevulde pijp.

Nou mensen, ik mail jullie weer als ik echt een grote stap heb gemaakt. Dat zal dus wel op Guernsey zijn.

Groeten,

Henk Oosterwijk
a/b Sogno d’Oro


Laat een reactie achter